22.11.19

Мечтая за рамен в тих ъгъл. Със сигурност за нещо люто в студа.
Миналата седмица бях на ателие за експериментална парфюмерия. Бях толкова объркана, че заложих на добре познатата тактика - действай бързо и не анализирай. Както целувам за първи път, както пиша. Води ме ужасът, облечен в храброст. Сляпа и заслепяваща хищност да имам, но не и да интегрирам. Та с парфюма - получи се нещо с добри съставки, но “възрастен” дух - неудобно, кафифено-кожено, упойващо. Щом го сложа, остарявам. НО! Ателието беше вълнуващо преживяване, защото винаги се паля много, когато пред мен стои обаятелен учител.
Блогът е пространство, което позволява да говоря за рамен и парфюми без логическа връзка.
Децата ми са светлина, моите обширни савани. Улавям се, че ми липсват през деня. Наред с всичко останало...
Бях и на първия си мамологичен преглед. Колко е странно да те боли нещо, което почти го няма. Гърдите ми останаха блед силует, но по-неприятното е как отново се фокусирам върху това, което не са/ което нямам. Никога не съм мислиля за тях, не повече отколкото за коленете си, например, но когато се стопиха, изведнъж заеха адски много място! И болката, разсъждавам, се явява, за да ми напомни за тях. Да ги погледна и евентуално заобичам. През цялото време си представях рак и ампутация. Не си представям смърт, а унищожение.
Та... за рамена. Мисля, чв понякога имаме нужда от огромна супа, която да облее коремите ни. Даже малцина осъзнаваме колко необходимо ни е да се стоплим. Искам да кажа: под ъгъл съм, тетива съм, тежко е, банално е, нелепо е, понякога правя мега изцепки, понякога се подигравам, понякога разсъждавам прекомерно върху живота на другите, вместо върху своя, почнах да се чувствам и недобре в дрехите си, здрава съм, но боля, отегчена съм, но съм благодарна, уча се да признавам кога мразя, не знам и аз какъв е този емоционален пубертет. Аз съм същият човек, който казва на съвършено непозната в асансьора, че парфюмът ѝ е прекрасен, а с жена, с която делят офис, мълчи. С познатите винаги е по-трудно, а с близките - направо невероятно стресиращо на моменти. Мрязя асанаьори и имам проблем с близостта.