апология на отсъствието

1.11.12

Всичко ще бъде наред, казах на Йоана. Йоана, 28, кучето й вероятно има бълхи, но може и да няма, защото може да има хормонални проблеми. Кучка с проблеми. Йоана е сама на дивана и иска да се заключи в шкаф, защото личният и професионалният й живот сега също са на дивана, а такова съжителство не ти оставя и глътчица въздух.

Всичко ще бъде наред, казах на себе си. Един материал за хубаво списание повече, тлъст плюс в автобиографията ти. Нищо, за което да се тревожиш. Сядаш, изливаш каквото ти падне, после подреждаш, махаш излишното. Проблемът е, че мразя дълги текстове, а този трябва да е дълъг.

Спомням си как една вечер в каунти Глостършър искахме да си намерим пъб, където да хапнем. Каунти Глостършър е доста неприветливо местенце зимно време. Има борове, надвиснали над пътища, на които едва заставаш на Ф, да не говорим да шофираш. Та... имаше лед. Нямаше пъб, защото хората в каунти Глостършър рано-рано заключват домовете си и не се показват до сутринта. Всичко ще бъде наред, каза Валери, когато страхът надделя над глада ми и се уплаших, че снегът в Англия наистина може да бъде бедствие.

Всичко ще бъде наред, казва 23-годишен с тумор в белодробието.

И това, че ме сварихте в най-безплодния ми период за писане не значи, че съм го отказала. Това е блог, това е блог, повтарям си, никой не ми държи сметка, не иска нищо от мен, аз не искам нищо от никого. Не търся смисъл и мисъл, а онзи порив, който обикновено ти дават крайностите. Аз съм една щастлива жена, защото всичко ще бъде наред.