и те не знаят защо

6.7.12

Казваха, че били жени с проблеми, смущаващи и нежни като капки същества, с тънки, тънки пръсти и онази меланхолия в погледа, от която им идва да им забият шамар. Ама такъв шамар, че да им звънят красивите главици дълго след това. Така ми казваха момчетата, които, чукали вече подобна жена, не искаха да опрат дори виртуалния си профил до нея. (Жените с проблеми са най-страхотният кошмар за момчетата.) Толкова по-лесно е да е лесно. Когато жената говори на мъжа като мъж, той се успокоява и я приема на драго сърце, колко си приличат, колко е хубаво да срещаш разбиране във всички направления, даже в тези, които не си вярвал, че съществуват. Удобно, комфортно, като хубава нова кола.

И все за тях си мислеха, премисляха, кадрираха едно невъзможно бъдеще, в което смущаващата жена с проблеми може би свиква с прагматичността, шкембето и липсата на романтика и заживяват само с прекрасен секс и мълчаливо разбиране.

Когато се отпускаха и ми разказваха как е хубаво да обичаш смущаваща жена с проблеми, как те тресва грамадански чук от безмълвното й превъзходство, от радиоактивното й сияние, как ги заболявали гърдите от желание да я имат тази смущаваща жена, аз ги питах, съвсем естествено, какво е станало, че не са я задържали. И те вдигаха геройските си рамене и пак рязко ги отпускаха. Забиваха поглед встрани, често дори в земята. Не знаеха какво да ги правят, тая непристъпност не се издържала. Била като бацил, който незабавно трябва да изкашляш. Спихвали нещата, докато още горели. Понеже трябва да си бил с такава жена, за да не искаш да бъдеш повече с нея.

A смущаващата жена с проблеми искала да я обичат като Ник Кейв - Кайли Миноуг.