Здраве х 5

14.11.14

Тошка ми подсказа за това и мисля, че е много важно. Рядко ще видите такъв род публикации тук, но здравето е заразно.

Ето ги 5-те неша, които правя за здравето си:

1. Аз съм това, което мисля. Понякога се чувствам здрава като кобила, друг път - като баба. Тялото ми има удивителната способност да реагира веднага щом се появи проблем в личния живот. При силен стрес - херпеси, при ниско самочувствие - проблеми със стомаха, при умора - световъртежи и пристягане в сърдечната област. Така че гледам просто да си внушавам, че всичко е ОК. В повечето пъти работи.

2. Спорт. При наличието на дете, което тежи 1/4 от моето тегло, физическото натоварване е огромно. Но тичам по 7 км, когато е възможно (обикновено в почивния ден на В.). Тичането не ме изморява, не правя почивки, енергизира ме и подобрява кръвообращението и метаболизма ми. Абе, страхотно ми е! Коремни преси правя почти всеки ден, но това е защото имам мания, не ми се смейте. Като цяло вървя много, наистина много, и редовно вдигам тежко. :)

3. Обичам да ям. Всичко. Залитам по вегетариански неща, обожавам вегански десерти (просто ги намирам по-изобретателни и по-вкусни), не обичам мазно. Като цяло храната е вдъхновение, гледам да се храня балансирано и за нещастие на околните - юркам и другите около мен. Сладкото не ми е кой знае каква притегателна сила, мога и без, мога и със. С морска храна бих прекалявала цял живот.

4. Мъничко хипохондрия. Мъничко. Никога не оставям лек здравословен проблем да се превърне в болест. Реагирам веднага. Профилактиката мисля, че се подразбира. С времето вниманието ми ще се изостри към генетичното ми предразположение към някои заболявания, но сега просто гледам да не издевателствам върху организма си и се наблюдавам.

5. Мобилните приложения. Да, знам, че е тъпо, но опитайте и вие да пиете вода, без да сте жадни. Имам app за това - наливам се с вода по команда, защото иначе изкарвам цял ден без хидратация. Мда...

Който има желание нека поеме щафетата. Няма да ви тагвам поотделно. :)