52 кг тежести

7.3.12

Внезапно всички решихме да се пречистваме. Не постим, пречистваме се. Не ядем разни неща, които ни се дояждат в странни часове на денонощието. Сутринта започнах с фреш от грейпфрут и кафе, които той ми подаде още щом се появих в кухнята. Изпих ги толкова лакомо, както ядяха хората в Perfect Sense. (Ако още не сте го гледали, вижте го в СФФ.)

Гладният човек смята, че светът има нужда от спасител. Когато си решил да се пречистваш, всичко друго ти се струва мръсно. Пороците ти за пръв път стават пороци, виждаш необратимия разпад на плътта си и това, което преди весело си наричал петната на Живота, вече заприличва на остаряване. В един момент започнах да поглъщам плодове и зеленчуци, като че ли са на изчезване от пазара, наливам се с вода, вечер сънувам времената, когато тичах по крайбрежната в Портсмут. Ям диетични бисквити, 29 калории, а аз не обичам нито диети, нито бисквити. Хората край мен говорят за мазното като за нов вид тероризъм и започваме да се държим като такива, които са се освободили от зависимост. Както казва Никола - индоктринираме в същата кауза всички край нас. Досадни сме. Гладни и досадни. Нашият спасител е храната, а от храната бягаме.

Забелязали ли сте колко кисел може да е балсамико оцетът, когато стомахът ти отвикне за няколко дни. А млякото колко е обемно, забелязали ли сте?

Ще полирам зъбите си, ще прегледам яйчниците си, тръбите си, ще пия витамин С, ще намаля кафето, да, червеното вино. Необходимо ми е да знам, че консумацията не е довела до радиация. Ще спортувам по-често, ще получавам оргазми, така полезни за кръвообращението, ще медитирам сутрин, ще чета още повече поезия, ще пея редовно.
Ще си пресадя нарцисите.
Ще...

Това трябва да е някаква криза на идентичността.