Ние трите

9.12.09


Много prolific съм взела да ставам напоследък. Значи творчеството се развива, когато депресарството вилнее. Осъзнавам, че в мен живеят две жени, понякога са повече, но не по-малко от две. Едната е чистница, control freak, маниачка на тема ред, спорт, и всичко, което култивира в теб правилност. Другата е моята Близначка, тази дето нещо й прещраква и пощурява: започва да използва сложни думи, иска й се да ругае елегантно и с финес, иска да пише бълбукащо и ненатоварващо, иска да е АЛИСА! Т.е. едната иска да си направи пясъчен замък, а другата да го разруши, едната иска да измете падналите по земята косми, а другата иска да се среше на метеното.

Сутрин ставам с Близначката. Баси, откакто целунах The Stone of Eloquence в Бларни, Ирландия, усещам някакъв писателски порив. Честно. Та сутрин ставам с нея, тя е гладна и трябва да я нахраня. Следователно пиша сутрин, защото Близначката се кефи да няма никой покрай нея, да може да отлепя мислите от тяхната сънена обвивка и да ги облича в странни одежди. Всичко е в главата й, само трябва да посмее да го изкара от там.

В този момент идва Девата, или ДЕвачката, за да ми развали рахатлъка. Тя е много скрупулна и иска да ме откаже от всички пикантерии, от най-сочната част от писането. Внимавай да не засегнеш този, да не обидиш онзи! Няма нужда да рецитираш своеобразни монолози на вагината, светът е пълен с такива, освен това за 300 пъти по-добре написани. Хората не ги интересуват твоите сексуални приключения или душевни мъчения. Трябва ли да навираш личния си живот в очите на праведните? Ебаси пуританката дето се извъди! Ако някой ден не издам книга, ти ще си виновна, света Дево Марийо!

И така сме ние с моите две адреналинки, Близначката и Девачката, само си играят с мен и се борят за надмощие. Днес Близначката rules, просто се е развихрила. След един час идва и другата кокона, за да ме заведе на фитнес, за да прочисти вените ми от виното, погълнато снощи. Как само се грижи за моя well-being! Да обичаш хората, които живеят в теб понякога е най-трудоемкото нещо.