"Tell all the truth but tell it slant..."

7.6.10


Лъжата е къде-къде по-готино нещо от истината. Емили Дикинсън може и да е умряла девствена (а може и да не е), но все пак е предпочитала да й казват истината заобиколно. С две думи, искала е да я лъжат- много по-безболезнено е. Емили, ние сме две патици, само дето ти си гениална.

Като се замисля за всички пъти, в които са ме лъгали, ми... все ми е било готино. Може и да съм знаела, че ме лъжат, може и да съм го осъзнавала в последствие (аплодсименти за лъжеца)- красотата е винаги за предпочитане пред грозната истина. Много е важно да се подхожда със сценарий, за да не се прецака работата в даден етап. Е, сигурно ще се прецака, но без сълзи и сополи, ако може. С хубав спомен да си останем.

Ако някой е завършил телефонния си разговор с "целувки, ще ти звънна" и не го е направил, значи е красив лъжец, но все пак лъжец.
Ако някой е казал, че си любовта на живота му, имай предвид, че това се казва на хора, които не можеш да имаш, т.е. този някой лъже. Красиво, нали?
Ако някой ти е казал, че ще се върне, помни, че щом е заминал, това е първият сигнал, че няма да се върне. Сладки надежди.

Сега си мислиш, че ти мразиш лъжата и никога, ама никога не би излъгал, защото това си е смъртен грях. Мечатай си, само внимавай да не ти порасне нослето. Loser.

Няма коментари: