Така се случва

23.5.10


Бях в първи курс, когато затворих своя "Паулу Коелю" период. Със Захир, книга за изневярата- нейната нормалност и ненаказуемост. Сюжетът беше почнал да избледнява, когато 2-3 години по-късно един човек ми каза, че няма мъж, който не изневерява, но това, разбира се, не пречело да обича жената, с която е. Беше един от най-интелигентните мъже, с които бях контактувала и го слушах с абсолютно доверие. Обаче точно тази реплика ми приседна. Не исках да повярвам, че е възможно някой ден да не бъда специална за този, който споделя дома и леглото ми.

Разбира се, че е бил прав. Живял е повечко от мен. Освен това е мъж. Освен това мъжете изневеряват, защото могат.

Това е разликата. Аз съм момиче, когато съм привлечена от друг мъж, то е, защото обикновено другият има на какво да ме научи. Мога да си взема нещо от неговото аз. Но ТЕ, те просто получават възможности и ако са в подходящото настроение, решават дали да се възползват или не.

Само първият път е от любопитство. После ти е любопитно докъде можеш да стигнеш.

Познавам човек, който твърдеше, че не би изневерил. Първо би изтъкнал причина за раздяла пред приятелката си, би я разкарал по отлично структуриран начин, политически коректно, кавалерски и честно. Както вече досещате, думата честно е нещо, което наричам wishful thinking. Естествено, че този човек е изневерявал. Оправданието: не я знам тя какво прави зад гърба ми. Ама разбира се, колко удобно. Или може би само сексът не се брои за изневяра? А може би се брои. Последно?!

Не мога да дефинирам изневярата. Няма приемлив вариант, няма поносима изневяра. Има такива, които по-лесно се преглъщат, други, които се загнездяват в сънищата ти, трети, които те побъркват и те превръщат в това, което си искал да избегнеш. Но винаги изкълчва връзката, шамаросва я. Предполага се, че трябва да те научи на нещо, но вместо това скъсява живота ти с няколко месеца (дано да са месеци). Излизаш от мизерията я с нова прическа, я с ново тяло, я с шизофрения- както се падне.

Със сигурност придобих по-ясна представа за НЕЯ, когато й дадох женски образ. Изневярата в моите представи е мургава, секси и мълчаливо-опитна в леглото. По цели нощи я сънувам, сутрин се будя рано, за да я разкарам от подсъзнанието си. Красива кучка.

Тя толкова смачква егото ти, че искаш да се изрусиш. Ставаш от тези, заради, които мъжете казват, че могат. Ставаш добрата възможност със стъпканото его. Добре, че егото не е изписано на челото. Грозна работа.

За мъжете само-сексът може и да не е изневяра. За тях членът е просто оръжие за лов. Те ловят НАС, ловят мен, ловят теб. Кентаври с твърди стрели.

За жените всичко- всяка мисъл, жест, дума към друга- е изнеВЯРА, защото те подхождат с ВЯРА към любовните си връзки. Завъртат мини семейни сценарии и после идва някой, който им разбива вярата. И за лечение те стават ТОЗИ НЯКОЙ. Така започва всичко.

Надявам се и да свършва.

Няма коментари: