Beauty for dummies

19.4.10

1. Хубавите ябълки-прасетата ги яли.
2. Ако една красива жена е необвързана, помисли си защо я е оставил този преди теб.

Сега. В тези две супервдъхновяващи народни мъдрости може и да има доза истина. Но казвам "може", защото рискувам и хубавите ябълки, и необвързаните красавици да ми скочат. Изводът би бил само един: красотата е проклятие, щото или й се наслаждава някой тъпанар, или те лишава от пълнеж и скоро става безсмислена.

Да уточня, не съм съгласна с нито едно от двете твърдения. Първо, аз се смятам за хубава ябълка, даже бих казала прасковка, и този, който ме яде е с отлична гурме култура, школувано небце, фини рецептори... естет. Смея да твърдя, че той напълно осъзнава в какво си е впил зъбите, както и че аз се наслаждавам от този факт. И не само това, познавам доста красиви и забавни жени, които са със също толкова красиви и забавни мъже. Това за прасетата е измишльотина на самотни и незадоволени хорица, които се опитват да дадат почва на комплексите си по доста куц начин.

Относно второто, съгласна съм, че има доста симпатични дами, които по неведоми причини са сами. Но това може да не е защото някой ги е зарязал преди това. Може да е, защото ТЕ СА ГО ЗАРЯЗАЛИ. Или защото им се лудува на воля. Или защото са лесбийки. Е, най-вероятно си поемат дъх от някой, който им е спрял дъха, но каквото и да е, това, че е сама не значи, че е загубенячка. Значи, че е придирчива и/ или неузряла за връзка. Защо непременно трябва нещо да й куца? Не може ли да е секси и неангажирана? Вярно е, че хората виреят по-добре в двойка, но първо единицата трябва да е окей сама за себе си.

След този незадълбочен, даже почти случаен анализ, ще се оттегля в своя панелен (не стъклен) дом, ще си пусна дъждопад (с очакване за гръмопад) и ще се надявам фейсбук да спре да напомня на своите "хубави ябълки", че само прасета ги яли. Всички сме завършили 7 клас, нали?

2 коментара:

Анонимен каза...

Но защо виреят по-добре в двойка?

Тея Дия каза...

Защото човек не е създаден да бъде моно. Нямаше да има два пола изобщо.