14.11.17

1. Буквално - щях да шофирам. Щях да възприемам самолетите като обикновени превозни средства. Бих си направила още татуировки, бих си пробила носа.
Има няколко неща, които не мога да опиша тук, тъй като са твърде лични. Най-общо бих ги нарекла конфронтация с източника.

2. Виждам се много спортуваща. Танци, плуване, тенис, бих опитала и йога. Виждам се с достатъчно време за потапяне в книги и филми и с достатъчно средства, за да мога да пътувам свободно - когато поискам, за колкото дълго поискам. Виждам се с бяла риза и хубав къс маникюр в кафене на хубава пиаца. Но като цяло не вярвам в пълното удовлетворение, мисля, че ни е необходимо съпротивление, за да караме нещата да ни се случват.

3. Ще ми се да мисля, че не много. Винаги намирам време за себе си и общо взето съм ревнива към собствената си територия. Вярвам, че двойките, които заедно отглеждат детето си, е хубаво да намират възможност да остават сами поне за няколко часа в месеца.  Независимо дали ще се скъсват от секс или ще си мълчат на дивана, ще ходят на почивка или ще си готвят заедно. Разбира се, децата са неразривна част от живота ни и ние сме отговорни за развитието им, но не сме техни патерици. Мисля, че правенето всичко заедно вреди и на двете страни.

4. Аз лично имам. Малка блага дума ми действа много по-мотивиращо, отколкото критика или нищо. Когато човек, на когото се възхищавам за нещо, ме поощри, разцъфвам. Изобщо не е нужно да е обилно и постоянно, но, да, чуждото одобрение все още заема голямо място.

5. Добрият приятел е някой, който е усетил границите ми и ги уважава. Интелектуално стимулиращ и провокиращ. Смешен. Добрият приятел добре артикулира критиката и истината, без да те уязви, т.е. добрият приятел е благороден. Някой, който може да те слуша, без задължително да коментира и съветва. Много важно - умее да мълчи. Много важно номер две - не сравнява проблемите си с твоите. Добрият приятел е ненатрапчиво всеотдаен.

6. Да.

7. Да.

8. Правила съм доста тъпи неща, за да спечеля нечие внимание. Неща, които в последствие съм намирала за унизителни. Вече ми е все по́ все тая.  Лаская се от всякакво внимание, разбира се, но не ми е жизнеопределящо. Не съм 'харесала' и собствената си фейсбук страница, възприемам я много повече като дневник, отколкото като поле за изява.

9. Старая се да са еднакви. Но не мисля, че нещо добро може да излезе от изисквания. Човек, който е ок със себе си, няма изисквания към другите.

10. О, мила моя, зрелостта идва с приемането на истината. Спести си следващите 17 години чудене и разбери, че не можеш да живееш в романтичните си заблуди за нещата. Спести си терапията и упоритото въртене в ужасни мъки, докато прозреш как защитните ти механизми са те ощетили. Научи се да признаваш нещата пред себе си най-напред. Питай се непрестанно КАКВО ТОЧНО ИСКАМ. Бъди мила с тялото си. Попивай, но не губи себе си.

11. По-скоро да, но само в смисъла, че за да си с някого, имате какво да научите един от друг. Когато обаче търпиш партньора си, вместо да му се наслаждаваш, значи ли, че заслужаваш именно това? Не знам, доста сериозен въпрос.

12. В идеалния случай - да гориш в нея. Т.е. да си емоциоанлно свързан. Когато това е така, то неизменно в даден момент започва да ти се отблагодарява и материално.

13. За удоволствия. Средство, не цел.

14. Да, при това с радост.

15. Ненавиждам компромисите. Да, допускала съм, но уважението ми е много по-ценно.

16. Не, противно ми е. И звукът ми е почти перманентно изключен.