ъпер

26.5.11


Козата или коя е Силвия е покъртителна пиеса, Бойка Велкова е гигант. Точка. Намирам я за завладяваща. Струваше си изпуснатото представление вчера и повторно купените билети. След пиесата си поръчах козе сирене. Емпирическо преживяване и асимилация на спомена.

Осъзнах, че в Sofia Design Week ще има много приятни изложби. Другото, което осъзнах е, че презирам факта, че трябва всички софийски събития да минават пред очите ми и в края на деня да нямам нито грам сила и желание да се замъкна към някое от тях. Защото съм затъпяла от много информация и сетивността ми се е изравнила с нулата. И защото издебилствам прогресивно поради тоталната загуба на ориентация какво да правя. За пръв път през живота си НЕ ЗНАМ какво да правя, нямам бизнес план, нямам идея за 6 месеца напред, недоволствам от всичко досега и мисля само за недоволството си.

Набоков обичал пеперуди. Ловял си ги с кеф, докато същевременно изказвал подозрението си относно художествените качества на Милър. И все пак Набоков не се е отдал на лова на пеперуди. Кои са пеперудите, които ще пренебрегнете, за да правите нещо, което съзнанието ви е структурирало като перфектен to-do-list за предстоящото.

Толкова съм безнадеждна без план.

Няма коментари: