малко ме е яд

1.5.11


Бях в залата и попаднах на стар брой на max за култа по 90-те. Почти целият брой беше мемориал на егоист. Хора, оплакващи миналото си и други, които не искат да си спомнят нищо от него. Отказват. Мозъците им си имат свои механизми за забравяне на това, което са оставили след себе си. 'Ма то намира начини да ги намери. Май... 1 Май.

Медиите имат способността да изчегъртват всичко яко, което пониква наоколо. Прави от ини-емигранти, а от самородни таланти- неумели имитатори. В страната, в която хората правят фейсбук каузи за поощряване на интернет пиратството и в която лайфстайл сайтове дават глас на хора с интелект на риба, на таланти минава за нормално.

През тези няколко дни

разбрах, че Кейт има онзи поглед на светлооките, който те гледа сякаш през мъгла. Кейт е красива, знае на кого да подражава, прави го с финес и изправен гръб. Всички трябва да са с изправен гръб.

не написах почти нищо, не прочетох почти нищо, влязох в потока на приятната безкултурност, колебах се само между нюансите на розовото, видях, че не ме интересува, не мога, нямам сили, клепачите ми са толкова тежки, заспивам на място, падам като пън точно в средата на килобайтите кифленост.

осъзнах, че в годините, в които съм живяла сама, съм развила огромни трески за дялане, някакви досадни чепати трески, много тъпо, и мразя кауфланд. Все още не харесвам българска музика.

няма наличност по моята сметка

мъжете поети и тяхното пиене, техните комплекси, така добре отелесени строфично, строфически, без мъка стават елитарни, наздраве.

и после сънувам как Ваня (Щерева) боядисва косата ми черна, подстригва ме, и после аз я прегръщам, меко и майчински.

Винаги нося тефтерче в чантата си и все забравям да записвам чудесните неща, които ми хрумват. Докато плувам към офиса, докато закусвам букви в медийните тоалетни.

Няма коментари: