fever

2.2.11

Явно когато боледувам, мозъкът ме се изпържва от треската и почвам да виждам нещата по-цветно. Даже леко анимационно. Малко тип cat on a hot tin roof.

Докато се разхождам из дебрите на туитър и се помайвам от "скоростта" на връзката в офиса, се влюбвам сляпо. В книга, която не съм прочела. Преди доста години, май 5-6, като завърших Sex Off, си паднах много по бг разказите. Напоследък чета много бг неща. Откривам, че никак не са лоши. Та.. говоря за Любовни упражнения, която тепърва излиза, но съдейки по имената, които разказват своите истории и някои суперкратки preview-та, ще се влюбя.

Разказвачите у нас обаче се повтарят. Цитирането на имена е излишно, защото всички знаем, че изобилното творчество на даден писател не говори много добре за качеството. Амели пишела по дузина романи на година, но колко от тях публикува? Веднъж Михаела Петрова ми каза, че писателят трябва постоянно да пише, да се упражнява, да опитва, защото всяко майсторство изисква неуморни упражнения. Любовни упражнения. Бе... любовен труд си е, к'вото и да си говорим.

Все така в делириум от треската, ще се пусна към Попа, а след това със Славена ще пием вино. Ако довечера пиша отново, значи вече съвсем ме е разтресло.

Няма коментари: