солено

24.1.11


Атентатът на летището в Москва дръпва струна, светва лампичка, бие камбана и пр. Все още има хора, които спорят за нещо толкова относително като териториите. Това настрана. Умират хора, които си пият кафето за няколко рубли, докато чакат любимите си същества да се завърнат. Пиеш си кафето и те взривяват, майка им кавказка. Какво било настроението в Москва, пита Венелин. Ми к'во, братушка, ти как мислиш. Или може би мислиш, че зрителите на бTV не могат да предположат какво е настроението в Москва. Парти център с фойерверки. Ебаси...

Момчето, убило майка си и брат си можело да се окаже набеден извършител. Всъщност в тийнейджърските години се развивали различните психози и психопатии. Всъщност, може да се окаже, че е било болно и никой не е забелязал. Всъщност, коя съм аз да знам. Майка му му дава живот на 17 и той отнема нейния, когато той е на 17. Кръговрат.

Докато миналата година свинският грип беше най-страховитото нещо, което може да ти се случи (освен ако не си на Домодедово на 24 януари 2011), сега това е някакво си щамче, което преспокойно можеш да си изболедуваш и у дома. Сега, не са ли смешни медиите. По света се случват толкова невъобразимо страшни неща, че е смехотворно да говориш за грип като за атомна бомба. Изобщо, бе... тъпо е.

За смешните отлагания на забраната за тютюнопушенето на обществени места няма да говоря. Баси наведените депутатски наредбички. Третокласничките имат по-здрава ръка, момиченца. 2014. Ориенталското мислене ще пребъде, както се вижда. Може всичко друго да ни е зле, но не и рахатлъкът. Същият опит за въвеждане на ред се случи и с торентите и аха-аха да изръкопляскам на стъпката към свалянето им и ха!... Хаххахахаха, смешни малки напъни за ред. И да, аз ще пуша в заведенията, които посещавам и ще свалям филми, докато не ми го забранят. Аз искам да ми го забранят. Ама не някакви микро усилия за законност, искам мега глоби за нарушителите, бой и кръв, докато всички се научат. Дотогава всички ще гледаме еснафски, неграмотно и високомерно. Както обичайно.

СВАЛИЛА съм си Речта на краля, понеже Колин Фърт е един от най-многоспектърните актьори, които съм виждала. Той е култ. Мисля да утеша отвратителната горчилка, която къкри в гърлото ми с хубаво кино, чаша вино и топло одеало. Москва не вярва на сълзи. Пък България вярва само на пръчката. Every man in his humour, right Ben?

Няма коментари: