Анализирай това

11.12.10


Сънувам как обучавам старите си ученици и правим с тях упражнението тип fill in the missing words. Опитвам се да изкопча от тях стратегия, но те се инатят и се разсейват от глупости. Карам ги да отгатват частите на речта и чак тогава мозъчетата им се затоплят.

Показвам им огромна географска карта и им посочвам разстоянието между Оксфорд и Лондон. Лондон е много гъст, черни кръгове го ограждат. Тръгвам сама на разходка из Оксфорд, като градът не прилича на истинския. Пак е красив, пак дъждовен, но не е като истинския. Вървя сама и правя снимки. Снимам и нагъвам парче пица в устата си, става червена от соса.

Накрая съм в кафене, където Виргиния Захариева ми сервира кафе. Виждам червения лак на краката й. После сяда недалеч от мен и си бъбри с някакви мъже.
***
Слави е станала в 5.05. Гледа Гордост и предразсъдъци. Съботата е хрупкава. След малко ще форсирам мускулите и волята си. Ще направя място в тялото си, ще го разтегна, ще го почистя предколедно. Спортът винаги е най-доброто нещо, което можеш да направиш за апатията. Ще го напаря с гореща вода и ще забравя, че Виргиния ми е поднесла първото за деня кафе.

Няма коментари: