Server error

29.11.10

Хората изпитват странна гордост да обявяват нечия смърт/ нещастие в патетични статуси във фейсбук. На смъртта създават ФЕН страници. Харесай RIP Андрей Баташов, за да се знае от целия свят как един голям човек си е отишъл! Вие сте болни, хора, болни! Грозно и несправедливо е. Няма го, всички ще разберем по новините, всички, на които им пука ще се разплачат, но със смъртта не можем да си играем на статистика.

Изкривени информационни полета, в тях битувам докато трае работният ми ден. Принудена съм професионално да съм постоянно набутана в нета и да виждам хорските извращения. Недоумявам при нахалството на непознати да правят реклама на нещо толкова интимно. Прав е Карбовски като казва, че и Баташов (вечна му памет!), и Мутафчиев са жертви на времето, в което са "избуяли".

Моля всички хора да замлъкнат поне виртуално!

16 коментара:

Nadinka каза...

Не виждам нищо лошо в това, че някой е написал RIP или нещо подобно. За много големи имена хората тъгуват. Спомням си масовата истерия около Майкъл Джексън. Месеци наред. Не смятам това за грозно или неуважително. Напротив.

Тея Дия каза...

Аз също тъгувам, Nadinka, но не правя сензация от чуждата болка и загуба.

Nadinka каза...

Не виждам сензация в това просто да напишеш в профила си RIP еди-кой си...

Тея Дия каза...

А когато 100 души го напишат, какво е? Съжалявам, не съм съгласна с оповестяването и своеобразното рекламиране на нещастието.

"Едноминутно" вирутално мълчание, това ми се струва най-логично.

Nadinka каза...

Виж сега, думата рекламирам не е много уместна. Разбирам, че си имаш позиция, но когато си отиде популярна личност, за това се пише и се говори. И в това няма нищо "рекламиращо". Ако умре баба Пена от Горно Нанадолнище, в битка за банани в Лидл, никой няма да напише нищо в статуса си по тоя въпрос. Или ако напише, то това ще е по-вероятно да е подигравка някаква. Не бъди крайна в оценките си, не всички влагат задни мисли и цели в думите си :)
Аз лично написах RIP за двама души днес, за
ото са две големи личности и аз лично съжалявам за загубата им.

Тея Дия каза...

Аз не мисля, че хората ВЛАГАТ каквото и да било, камо ли задни мисли. Обикновено никой не се радва на такива събития, но именно фактът, че никой нищо няма да напише за Баба Пена, говори, че хората се вторачват в публичните личности и дори в нещастието ги излагат на показ.

Ако нямаше профил, как хората щяха да разберат, че съжаляваш за загубата на тези големи хора? Как щеше да дадеш гласност на тъгата си?

Преекспонирането с rip-oве води до омаловажаване на загубата в моите очи. И къде, ако не в ЛИЧНИЯ СИ БЛОГ да пиша за разочарованието си от хората?

Тея Дия каза...

Petroni, ако имаш нещо да ми кажеш, не бързай да си триеш коментарите. :)

Обичаш безплатните уроци. Пак ти казвам- няма нужда. Както виждаш, имам ясна позиция и едва ли твоята дефиниция за "единение" ще ме трогне. Трогва ме като го виждам на живо. Виртуално всеки може да скача.

Това беше моят начин да защитя паметта на прекрасен актьор (и сигурна съм, човек).

Благодаря за изразените мнения, но в случая са нерелевантни.

Petroni каза...

не съм си трил нищо
Съжалявам ако се е изгубило

Тея Дия каза...

стига по темата

An AngrY Kid каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Славчо каза...

Понякога хората нямат достатъчно акъл, да си извадят главата от задника. В тази връзка, каза ли някой нещо?

Nadinka каза...

Тея и приятели, много неидиотски се държите, няма що. Аз пък мисля, че подобни груби приказки са далеч по-нерелевантни. С нищо не съм обидила когото и да е тук, просто изразих позиция. И се изляха злобни коментари. Явно тук са на почит само безпрекословните съгласия и различната гледна точка се окачествява като липса на акъл...Много жалко.
Хубав ден.

Славчо каза...

не внимаваш в час.аз не съм приятел ;)

Тея Дия каза...

Nadinka,грубите приказки от мен ли ги видя? Мен лично не ме обиждаш, но не очаквай в моя блог да се съгласявам с чуждо мнение.:))

Тея Дия каза...

Енгри, стига по тая тема, че вече всичко започна да се криворазбира.

Благодаря ти за уточнението, щото аз се уморих вече да разяснявам кое как. :)))

Waterboys Fan каза...

Хората подсъзнателно се страхуват ужасно от собствената си смърт и затова, почитайки показно смъртта на някой друг, като че ли отдалечават своята във времето. Щом мога да кажа RIP за някого- значи аз съм жив.
Българските артисти започнаха да умират много млади.....не случайно.
Чувствителното сърце трудно издържа на безкрайни нечовешки простотии.