Чуденка на броя

14.10.10


Ако чантата ти е по-голяма от теб, това е сигурен знак, че сърцето ти събира свръх-багаж. Вътре слагаш освен себе си и своето оглозгано минало, някакви трохи от солети, дъвки, ключове, които рядко пасват на вратите, дето искаш да отвориш, снимки, тестери на шампоани за руса коса, покани за партита, чадър, зарядно (ако случайно ти падне батерията), вездесъщата бяла карелия, пудра и целия космос. После осъзнаваш, че рамото ти е безвъзвратно изкривено от тежестта, казваш си, че има и момичета, които ходят с clutch bag и ТОВА е секси, практично, но все пак.... трябва да си носиш житието със себе си, а това изисква огромна торба! И мускули.

Значи можеш да мъкнеш бита си на рамо, а не можеш да понасяш последствията от изборите си, а, Доротея?!

Тяхната тежест е доста различна. Пък и каквото, такова. Всичко е имало смисъл. Като се замисля, във важни моменти от своя живот съм губила по една обеца, вместо да си слагам една на ухото. Най-закономерно съм ги губила, като знак, че трябва да оставя нещо в миналото, да не го ексхумирам. Така изгубените ми дрънкулки намират ново приложение- сигнализират бедствия за в бъдеще. Практично, а?

Чудя се мъжете като нямат чанти, събиращи еквивалента им в тегло и нямат обеци за губене, как разбират кога нещо им тежи и кога са превърнали сега-то в минало?

1 коментар:

Baby каза...

Някои разбират... не знам как... а други просто не! ;-)