За гладенето и други истории

17.10.10


Кога спрях да виждам другите мъже? Какво се преобърна в мен, че ослепях за всичко, което носят със себе си? Сега си представям единствено как пека кексове, как пазарувам неделно, как пера бяло, после цветно пране и в дома ми мирише на лавандула и ванилия...Виждам се как полирам мебелите с нещо, ухаещо на лимон или бор и как готвя само по престилка за мъжа си...Сега е само той, другите изчезнаха сякаш никога не са били. Искам да правя всичко за него, дори бих му гладила, макар че осъзнавам нелепостта на това изказване-аз никога не гладя.

Но те, мъжете с прекрасните си широки рамене и големи обувки... те дори не ми липсват. Някога очите ми се разширяваха при мисълта за изкушението, падението редовно висеше над главата ми като коледен имел, заплашващ да целуна всеки, който попадне в периметъра на базисните ми изисквания. Винаги съм твърдяла, че мъжете са по-добрият вариант, че са прекрасно устроени-семпло и ненатоварващо. Все още го мисля, но вече не изпадам в екстаз от интелекта и маниерите им. Вече знам, че интелектът и маниерите са най-големият афродизиак (по Джонг) и мога да ги имам само от един. Човекът, който може да ме накара да гладя. Човекът. Мъжът, който направи всички останали да изглеждат като сополиви момченца с нездраво его в сравнение с него. И то без да си мръдне проклетия пръст! Той просто съществува!

Забравих какво е тръпката на новия флирт, нямам престава какво беше това първа целувка. Не помня какво е да ядеш първата си пица с някого и да наблюдаваш точно как реже парчетата, как ги поднася към устата си, с какво ги полива. Сякаш едно друго тяло е стояло голо, без свян, пред нечие чуждо. И след всички флиртове и първи пици аз искам да пия вода все от същия кладенец. Той не пресъхва, от него винаги мога да уча.

13 коментара:

Славчо каза...

Перфектно, всеки мъж би желал такава жена :)
Само дето не бих повярвал, и не защото идеални неща в природата няма.По скоро защото винаги по вкусен е забраненият плод този дето е зад оградата.Разбира се, има и изключения.. :)

Тея Дия каза...

Ми, хапнала съм де що има забранено. Накърти ми вече. Искам си основното.

Славчо каза...

Ти пък, това не беше ли за Х-малки (мръсни тайни) ?
:)

Тея Дия каза...

Нямам тайни, това ми е проблемът.

Славчо каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Славчо каза...

Отказвам, отказвам да повярвам.Не се сърди.Не се сърди , нали ? Моля!!

Тея Дия каза...

Луд ли си... Може би наистина е трудно за вярване, но аз съм съвършено ясна. Отворена книга.

Славчо каза...

Trudно е, така си е.По скоро книга на която страниците не са написани.Ако отгърнеш повече от следващата.Винаги.
Радвам се :)

Baby каза...

"Вече знам, че интелектът и маниерите са най-големият афродизиак (по Джонг)" >>> Абсолютно вярно! ^^ Поне що се отнася до мен!
Чудничко! Аз ти вярвам, имам някакви мои си неща предвид, за това ми е правдоподобно... не като "вечно съмняващия се" Славчо! ;-)

Тея Дия каза...

Той не се съмнява, той провокира :)

Славчо каза...

незнам незнам.Мисля че не го правя с зла умисъл

кремена каза...

питам се колко дълго продължава всичко това?
търся моя отговор и ми е трудно :)

Тея Дия каза...

На ме би ми харесало да не свършва.:)