Тя ме гледа

23.9.10

Тя ме гледа, заклевам се! Кръгла и бледа, с цялото си нахалство влиза през прозореца ми. Съвършено кръглата Луна в Овен.

Днес забравих да броя колко точно пъти се разплаках след третия. Първо май беше заради божествената ария от Моцарт, която пуснаха като фон на спагетите на Джулия Робъртс в Яж, моли се и обичай. Мисля, че е от Вълшебната флейта, влиза директно в сърцето. По-късно писах за удоволствията... тези, които често пропускаме.

Филмът и усамотението ме накараха да си купя розе и да си сготвя. СГОТВИХ СИ. Аз готвих за себе си. Готвих по бельо и грим и слушах Maroon 5 и Рошийн, за да мога да уцеля точната пропорция драматизъм. Налях си виното в една от чашите подарък от Диди и Марина. Сама. Успокоих сестра си, опитах се поне, защото тя сега е много по-тъжна от мен, а аз мога само да се правя на по-мъдра. Което си е глупаво.

Едно синеоко бебе в количка ме погледна с биберон в устата. Това е по-пронизващо от Моцартова ария. Искам дете, толкова много искам да имам!

Самотата, баси тъпата дума, всъщност не е самота. Тя е състояние на обръщане към себе си. Тя има вкус на розе и спагети, тя звучи като Der Holle Rache. ЗАСЛУШАХ се в поемите на Карбовски и ПРОЧЕТОХ Ruby Blue.

Той каза, че иска да съм толкова щастлива, че да спра да пиша. Междувременно, яденето, както обичането почва от ума. Да не се заблуждаваме, че почва от устата.
">

20 коментара:

Славчо каза...

Обикновенно не ми се случва често да няма какво да кажа, но сега наистина няма.Също като някое хлапе пред роза от фойервеки

Анонимен каза...

аз не разбрах Карбовски какво общо имаше? ;)

Yoana каза...

И аз като Славчо... Ама 1 към 1

Тея Дия каза...

Общото е, че не е задължително да има общо. Хубаво би било всеки да го тълкува, както пожелае.:)

Mariya Stoynova каза...

Всичко ми хареса - храната, музиката, денят, кухнята, хората, Карбовски...
"Той каза, че иска да съм толкова щастлива, че да спра да пиша..."

Тея Дия каза...

Както е казал Бен Джонсън: every man in his humour.:)

Славчо каза...

"Той каза, че иска да съм толкова щастлива, че да спра да пиша" - това граничи с перверзията, не ми звучи като humour. незнам защо сори :)

Ина каза...

Ще гледам филма!

Ина каза...

п.с. Гледала ли си
http://www.imdb.com/title/tt1135503/

Тея Дия каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Тея Дия каза...

Humour има значение на 'нрав', 'вкус'. Така се наричат четирите типа телесни течности, които определеят нрава на човек, оттам идва и изразът, който Джонсън използва. Всеки с нрава си. Казах го по повод коментара на Анонимен и заради факта, че не всеки разбира, това, което чете тук.
Иначе другото не е перверзия, защото когато съм щастлива наистина не пиша. :) Това е идеята. :)
Инка, почти не пропускам филм за манджи. Джули и Джулия беше много забавен, пък и няма нещо с Мерил, което да не харесвам.

Славчо каза...

dobre обяснявам.Да речем че "някой" харесва когато пишеш, и това му
действа като
дрога

Но пък ти го правиш само когато си нещастна или страдаш.Излиза че "някой" харесва когато си нещастна, каквито чуства и емоции избликваш когато страдаш.
Това според мен излиза от ортодоксалното разбиране на хората за нормалност, по скоро човек очаква да хареса някой както се изразява когато е щастлив или му е приятно.В противен случай (освен ако не става въпрос за някой депресантин) ако се бутне в тъмното в тебе няма да те познае.Най много да се влюби и да си продължи.
Ако се поразрови човек би могъл да каже дори, че е садизъм.Това имах в предвид.Сори за много Словието :).
Иначе не е ново да харесвам неща които не разбирам до край.То иначе само всевишния знае дали бих ги и харесал..
В резюме : трябваше да се родиш скорпион.

Тея Дия каза...

Хахаха, ми даааа! Трябваше!

Славчо каза...

за да не стоят кометарите на 13(но не само), ще кажа-Прекрасно е когато някой пише или се "изразява" и това му носи удовослтвие или удовлетворение плежър така да се каже.Бих искал да е така.

Анонимен каза...

За другото не мога да дам мнение, но Eat, Pray, Love е възможно най-малоумният филм, който съм имал нещастието да гледам. Бие дори Cats&Dogs 2: The Revenge of Kitty Galore по тъпотия. Трябваше да му правя субтитри за двд рилийз и на 3-4 пъти бях на крачка от самоубийство или масово клане.

Честито за другите неща - Владислав

Тея Дия каза...

Хаха, Владо, спокойно, приемай го като работа.:) Дишай дълбоко! :)))
Не знам за какво ми честитиш, ама мерси! Ела скоро към София.:)

Анонимен каза...

За неща, които не ти бях честитил - http://www.youtube.com/watch?v=-OpCRHbsIFs

Вл.

blackmind каза...

Човек винаги силно желае това което няма. Какво да кажа освен добре прекарана вечер с изразени чуства, трябва да имаме и такива моменти защото се чустваме някак си непълноценни.

Nadinka каза...

"Той каза, че иска да съм толкова щастлива, че да спра да пиша"

А един друг той просто каза, че не иска да пиша. Това е по-лошо.

Baby каза...

"Готвих по бельо и грим и слушах Maroon 5(...)" => Само заради това веднага цъкнах на "Follow"! Пък на мен се смеят! Че какво странно има да готвиш по бельо - удобно е и не се цапаш, пък и аз се чувствам стрхотно по бельо! :-D ... А и за Maroon -> :-* !