Passions II

17.9.10


Оооохохо...ще ми се да можех да ви изрецитирам някой Шекспиров сонет. Чета всичко от Ахматова до Хенри Джеймс, но Шекспир е този, в който винаги можеш да намериш различните дрехи на желанието. Уил е сонет 129


А Ерика говори за женските интимности като за ножница. По-адекватно сравнение не съм чувала. Трябва да го имате предвид. Трябва да имате предвид писатели, които говорят за секса като за едно от нещата (наред с изкуството), които ни правят различни от тела с две основни отверстия- за храна и отпадъци. Трябва да имате предвид хората, които могат опишат това, което не сте изпитали. След като ги опознаете, заживявате в сонет 129.

Аз не искам да чета за любовта. Love is not the answer, sex is. В правенето й се състои началото. Искам Д.Х. Лорънс, Уайлд, искам "Технологиите на екстаза", Михаела... Любовта цапа на метеното, тя прави нещата излишно сложни, затруднява ни с безброй задръжки и комплекси, а сексът е дружелюбно настроен на нашите вълни. Той те прави Had, having, and in quest to have, extreme. Страстта е моторът на нашето щастие.

Няма коментари: