Body and soul

5.8.10


Преди малко пред офиса мина двойка усмихнати хора на малко под 30. Вярна на женската си природа, първо огледах момичето. Погледът ми се спря точно на любовните й дръжчици, там където мъжът я беше прегърнал. Първоначално си казах "ей това е една хубава жена, която през целия си живот не е направила грам усилие за иначе нормалното си телосложение". Това в моите представи минава за срамно. След това вътрешно се скастрих, задето винаги търся недостатъци на хората и искам да им налагам своята визия за нещата. Лоша, лоша Тея!

Мисълта за тялото много ме занимава, да си призная. Ей сега си припомних един пасаж от "Lady Chatterley". Is that sort of idiocy the supreme pleasure of the life of the mind? No thank you! Give me the body. I believe the life of the body is a greater reality than the life of the mind: when the body is really awakened to life. Тялото наистина се събужда. Имала съм случаи, в които откликва моментално на емоциите- размества цикъла ми, сънищата ми се променят, кожата ми реагира. Като барометър е, дава ми ясни сигнали кога какво се случва, дори преди да съм го осъзнала. Затова не мога да приема мисълта, че аз няма да изразя благодарността си по някакъв начин и няма да се грижа за него. Тренирам го, мажа го с уханни неща, държа го винаги гладко, макар и да не съм с пропорции на модел. Абе, обичам си го.

Веднъж Найден каза нещо, което няма да забравя. Мъжете не харесват да виждат женски тела, на които мускулите са ясно изразени. Леко облещих очи насреща му, защото аз точно натам вървя- раменете и коремът ми са добре щриховани. Слава Богу, не съм ръбеста и съм чувала много хубави неща за извивките си.

Фактът, че харесвам тялото си и го показвам е доста задължаващ. Това е концепция, която няма да ме напусне, дори след като родя деца и кожата ми загуби сегашния си блясък. Идеята е, че след време красотата на тялото ми ще се определя от ума, докато в момента умът е по-скоро плюс. Ще дойде време, когато начинът, по който се възприемам ще зависи само от мен и моята нагласа, а не от статистиката с комплименти.

Мисля през уикенда да поканя на Слави на щедра порция телопоклонничество- козметика, плаж, физически упражнения. Убедена съм, че това праща мощни послания на душата- Аз съм супер, аз прекрасна!

A междувременно, when IS the body awakened??? Лейди Чатърли знае.

3 коментара:

Анонимен каза...

Kажи на Найден да не говори толкова убедено от името на всички мъже. Аз пък точно това харесвам, без да се стига до анаболни деформации, разбира се.

Тея Дия каза...

Ми... Наката е спортист, сигурно има причина да го казва. Пък и какво значение има, важното е ти да се чувстваш окей в кожата си. :))

blackmind каза...

Точно това е важното както ти казваш, щом човек се възприема добре и има да кажем вътрешен мир със себе си всички по въпроса с тялото ще е уредено и ще се възприема такъв какъвто е :)