Те имат причина

12.8.10


-Как мъжете успяват да имат дълги връзки с жени, с които нищо не им трепва?
-Не знам. Предполагам, че с тях им е удобно, чувстват се умерено щастливи и умерено нещастни. Няма прекрачване на граници, няма изблици, няма изригвания.
-Това е като при К., който има дългогодишна връзка с Е., но това не му пречи да се влюбва в Г. междувременно.
-Така просто си набавя спектъра от емоции, който му липсват с Е. Но е ясно, че когато имаш нещо много силно с някого, то не може да продължи много дълго, защото интензивността на отношенията ви е толкова гигантска, че ви прецаква моментално. Няма излизане жив от подобни връзки.


Иска ми се да можех да съм по-уверена в отговорите си. Да знаех, че всичко, което излиза от устата ми е сто процентова истина. Но някак не става. Опитвала съм от горчилката на кратките размазващи връзки, които ти отрязват главата и я пълният с хиляди съмнения. Но съм опитвала и от дългогодишните такива, които стават толкова по-здрави, колкото повече ги поливаш с крайности. Не можем да обобщим мъжете като циментови фигури, които АБСОЛЮТНО ВИНАГИ предпочитат солидния си пиедестал пред небето. Те сигурно знаят защо понякога избират комфорта на безразличието. Сигурно знаят и защо го правят многократно. Аз не желая да ги тълкувам, защото се притеснявам от това, което ще открия под възхитителните им преструвки.

Ако си мъж и четеш това, искам да ти призная нещо. Аз не те познавам и те обичам. Постъпваш странно, не виждам логика в действията ти, особено в тези, които ти считаш за най-логични. Не разбирам защо жената, която искаш трябва да е далеч от теб, защото ти си решил, че не може да е лесно. Няма и да разбера и това е приятно страшно.

Избери ме, защото съм неудобна. Така правим ние, жените.

Няма коментари: