The Call of the Wild

14.7.10


Градината на мароканския е чудно място. Бяло и чисто, ненатоварващо. Има един тлъст котарак със супердълги мустаци, който нахалства по много обигран начин, с финес. Със Слави ходихме миналата седмица да пийнем малко совиньон блан и да й споделя последната си тегоба (сякаш не живеем заедно и не си споделяме тегобите по цели дни и нощи).

Точно до нас бяха седнали някакви младежи, които определям като бивши съученици, ама от "голямото добрутро", дето вика баба ми. И настана надпревара за надприказване, все едно, че бяха нещо средно между глашатаи и футболни коментатори. Компанията: трима хомосексуалисти (в най-добрия случай- двама, плюс един метросексуален) и една жена. Център на разговора: чудната Холандия и "усмихнатите, ведри, весели (и напушени, бел. ред.) хора" там. Култова реплика на вечерта: "Димитър, какво се случва с безумното ти куче?" ААААААААХАХАХХАХАХАХХХА. Държа да отбележа, че господинчовците бяха докарани в костюмчета с жилетки като на Белия заек, а мацката им искаше акъл относно живота на млад студент в Холандия, търсенето на квартира под 600 евро и обучението по право в чужбина. Милинките, ако беше пълно в Анет, всички щяхме да ги аплодираме като на театър, тъй веселичко беше всичко. Със Слави не можахме да си чуем мислите дори. Сега ви предлагам още едно супероригинално изречение за анализ, мили деца:

Честно казано, смисълът на клипа изобщо не ме интересува. Интересува ме художествената му стойност (ай стига бе!). Според мен клипът е алегория на милитаризма (не думай...). При това алегорията е сексуална(шИ мА обидиш!).

Сега, всички, които си спомняме какво сме учили по литература в 7 клас ще усетим, че тук нещо намирисва. Жалко, че не разбрах за кой клип става въпрос, но наистина искам да си представя нравоучителен клип, който използва военни термини като похват за постигане на някакво морално порицание и в същото време е и СЕКСУАЛЕН. Може би една Лейди ГаГа в "Alejandro", която носи сутиенче с автоматчета? Какво ли иска да внуши лирическата героиня? Don`t call my name, Alejandro (or I`m gonna kill you with these babies here). Или нещо от рода my boobs are my weapon, so please look into my eyes, I said MY EYES!

С това отправям послание към всички душици, които копнеят да бъдат център на внимание. Шшшшшш, тихичко! Само по-тихичко, че дори на котарака в Анет му изтръпнаха ушите.Много е досадно да слушаш някой, който не си мери децибелите. Аз имам много близки примери, когато човечета се опитват да наложат авторитет с викане. Не ста'а. Ста'а, ама на село.

5 коментара:

blackmind каза...

Хех , познато точно преди 2 дена и аз имах подобно изживяване, с тънката разлика, че геят беше 1 и отново използваше наперени фрази. А от другата страна седяха първенюта и жадно попиваха "знания", които не се знае къде и как биха използвали. Животни нямаше освен можеби някоя досадна муха привлечена от светлините на парковото осветление. За цвят имаше някакво момиченце което така и не каза повече от 3-4 фрази, а можеше и да пази поведение божа работа. Прекарах един досаден половин час, но си беше някакво малко разнообразие на фона на сивото ежедневие. :)))

Анонимен каза...

А защо обръшташ толкова внимание на незначителни неща, за които да се ядосваш?Не беше ли хубава вечерта ти в мароканския ресторант.Не забеляза ли белите стени и фенерите от кован метал, който създажат усещане едновременно за топлина и сигурност..Какво значение има какво си говорят хората ако в сърцето ни е светло.Глупостта тогава заслужава усмивка, а агресията( и вербалната)- съжаление...Колкото до котарака- доста е нахален.Но и той си има проблеми- дебел е горкия..
Пази си нервите, ще ти потрябват за въжета които да те издържат, когато решаваш да избягаш от рутината...
Д.Петков

Тея Дия каза...

Но това не е хабене на нерви. :)) Просто съм по-експресивна, когато изказвам почудата и недоволството си. Вечерта беше прекрасна, искрено се забавлявах и със сигурност симпатягите не са ми я развалили. :))))
Поздрави! :)

Анонимен каза...

Доста ми харесват нещата ти..Интересно е какво стои зад тях...Със сигурност то е доста шарено.;)Какво ще кажеш да публикуваме някои неща в едно списание...
Десислав Петков
skype-desipetkov1

Тея Дия каза...

Предпочитам имейл: teyadiya@abv.bg