Смуглата дама и аз

10.7.10


Много е важно да си даваш сметка за нещата овреме. ОВРЕМЕ, чудна дума. (Обичам архаизми). Та... вчера в рамките на няколко часа получих сърдечна аритмия, позиви за повръщане, жажда за чупене на вратове, по възможност ба-а-а-а-вно, и смирено обяснение в любов. Сериозно трябва да мислиш и асимилираш бързо, да държиш настрана побеснялото животно, което бие барабани в мозъка ти и да се стараеш да не повишаваш тон, което, разбира се, ще бъде оценено като супердобър anger management. Отбелязвам личностно развитие- не правя сцени, а и аргументите ми са подкрепени от веществени доказателства.

Виждам обаче, че първото нещо, с което се сблъскваш, когато имаш секси мъж до себе си е не ревност, а чувство за притежание. Много е вредно, повече от сладкото, алкохола и цигарите взети заедно. Направо си е като "мазното" на връзката. Защото всеки път, когато той излиза на сантиментър от любовния ви кръг, ти вече натискаш паник-бутона. Защото той не може, НЕ ТРЯБВА, да поглежда, харесва и спи с други жени. Фактът, че хипотетично обаче може да го прави, още повече подхранва фобиите ти. А всичката тая красота напълно противоречи на теорията за свободата във връзката. Мдааа, аз обичам да си създавам теории и после да си ги опровергавам за забавление.

Вчера, 9 юли, имах близка среща с третия вид, т'ва ще рече The Dark Lady на моето минало, мацка, която идея си няма как ми трови живота без да иска. Странното е, че съм била на нейното място и зная какво е да не ти пука и колко недостижима можеш да се чувстваш, когато си само слух. Тази среща наостри ноктите на чувството ми за притежание и отново ми показа, колко е безсмислена идеята да притежаваш някого. Не можеш. Можеш само да му вярваш безрезервно и да се надяваш, че доверието ти ще бъде оправдано. Т'ва е един вид саможертва и освен това си е пълен наивитет, но това е ЛЮБОВ. Любов е бе. Любов е да се откажеш да притежаваш и да вярваш на някого повече, отколкото на себе си. В отсъствието на изброените говорим за любов КЪМ себе си.

А всъщност за какво си дадох сметка ОВРЕМЕ? За това, че спокойствието е знак за подводни течения. Сънувах как вървя с Валери през гъста мъгла,обратно в Портсмут, там, където почна и свърши всичко. Скоро преди това сънувах неговите бивши, моите бивши и едни такива подготвителни сънища. Сънища, които ти напомнят да си даваш сметка, че спокойствието в една връзка е вредно. Казах.

7 коментара:

Yoana каза...

"когато си само слух"... хареса ми :)
и за другото си права, вредно е!!!!!!!!!!

Тея Дия каза...

Уви.

blackmind каза...

Любов ли бе да я опишеш.... ^___^

Анонимен каза...

Ревността е като сол...храната прави по-вкусна, но в раните боли...
Д.Петков

Тея Дия каза...

Мдаа, но както съм казвала и преди- jealousy is a sexy bitch. We need her to fuck us up.

Анонимен каза...

Дяволси си права!
Беше по-бърза отколкото очаквах...Впечатли ме!;)
Д.Петков

Al каза...

В непоносима лекота на битието. Милан Кундера обобщава ви вземат за живота.
Meanderingstream