Класно

6.5.10

София е празна, диша се, чудесно е. Сама съм и чувството е много приятно. Мисля за всички софиянци, които са отпрашили кой в Дубай, кой в Нова Загора... Не, няма да говоря за София vs Провинция, просто се замислих за претенциите за класа и привилегии, които някои хора имат.

Класата е нещо, с което се раждаш и с малко повече акъл-култивираш. Разбира се, буржоазите в нашата родина не са много, но затова пък предават аристократизма си на своето потомство. Така докато стигнеш до някакви съвременни издънки на КЛАСови хора, които 1. парадират с тежката си особа и 2.не знаят какво да правят с наследството си.

Толкова за наследствената класа. Друго ме вълнува повече. Вълнува ме , например, отъждествяването на парите с класата. Парите не са равни на стил, напротив, равни са на прекаляване с всичко, което ви дойде на ума. Точно това НЕ Е класа. Не мога да приема, че един човек, който смята, че е нещо свръхестествено ще се държи и говори като нещо средно между Бойко, малко ромче и Николета Лозанова взети заедно. Не мога да приема, че стилният човек ще избухва с претенции да знае и може всичко, а всъщност да е едно добре заучено нищо. Класата не непременно означава колекциониране на скъпи предмети и показване на такива пред огромна аудитория. Тя е нещо, което просто се долавя, няма нужда да бъде навряна в лицето ти.

Няма коментари: