Love handles

20.1.10


Да ви кажа, думата 'красота' всява лек смут в мен, а това ви го казва човекът, който написа цяла дипломна работа на тази тема. И човекът, който в тийнеджърските си години е страдал от комплекси за голям нос, голяма глава, голяма коса, големи предни зъби и все едни такива ГОЛЕМИ проблеми.

А вчера фитнес инструкторът ми каза, че бедрата ми имат нужда от стягане и нежно пощипна тънкия, подчертавам ТЪНКИЯ, слой женственост по талията ми! Ококорих се като Тимон (или като Пумба?!). От година тренирам почти всеки божи ден, а той дойде и ми разби на ПОТ и прах всички фитнес илюзии. "А според теб имам ли нужда да свалям?", казвам, а той, след няколкосекундно мислене: "Абееее, не, не, нямаш." Край, релефи-мелефи, няма, братче, всичко наново, а таз пуста красота- ни тренировки я топлят, ни нищо!

Аз за красотата много мога да говоря, тук не ме пипайте, защото съм силно омнениечена. Красотата за мен почва с четенето- късният Ренесанс, Романтизмът- и всякакви творби, които те изпълват с вълнение, само като виждаш прекрасния унисон на думите. Вземете един Набоков, примерно. Гадна тема, ама как е изкусурено, драго да ти стане, че Хумберт е педофил, да го съжалиш милия. Ей т'ва е красота!Красотата е да си пия кафето или виното в най-изящните чаши. Красотата е семпла рокля върху жена с меки извивки. Красотата е да видиш любимия си човек спящ гол до теб и да ти мирише на неговото тяло. Красотата е съвпад на светоусещания.

Красотата е и наказание, но за това малцина могат да говорят.

Исках да кажа, че често пъти красивото е такова, защото то е огледало на някакви наши естетически потребности. И на някакви наши изкривени очила със силно матирани розови стъкла. Субективно, да. Рачешките ми стъпала- дълги, тесни и с пръсти подобни на щипки- са били обект на личната ми неприязън дълго време. Докато не станаха фетиш на друг човек. Стърчащите ми предни зъби и косата ми, бухнала като китайска къщичка, бяха най-големият ми кошмар преди години. Докато не ми казаха, че усмивката ми всъщност е чаровна и докато не открих пресата за коса, слава на Remington! И ето на- някой друг трябва да завибрира на твоите честоти, някой трябва да ти отвори очите за самия теб или да ти надене неговите очила. КРАСОТА!

Лирическо отклонение, няма да говоря повече за себе си... Всъщност, ще си говоря каквото си искам.

Най-якото кое е, а? Да си влюбен и да се скъсваш от секс! Това е най-великата красота, няма такава, тя е сияние, фойерверки, блясък, коприна, Q10 и не струва никакви пари! Всичките ти органи стават оркестър, пеят, свирят и барабанят! Най-красива съм, когато съм влюбена. И когато си консумирам любовта. Крем, червило и балсам в едно! Диета, спорт и spa. Абе, аз съм прекрасна бе! И си харесвам любовните дръжки. Точка.

4 коментара:

Bla каза...

Можеш да се скъсваш от секс и без да си влюбен. И пак да е яко.

ТеяДия каза...

Мдааа, може, даже е за предпочитане. В предишни текстове съм изразявала мнение, че сексът без любов е по-пълноценен, но и другият вариант не е идеално лош.

Bla каза...

We're on the same page. :)

Анонимен каза...

Сексът без любов рулс