How to handle addictions

12.1.10


Добре. Поне веднъж месечно усещам вампирски пориви в себе си и съм длъжна някак да ги успокоя. Моят вампиризъм се изразява предимно в засилено кървене на венците, особен апетит за месо (разбирай плът, всякаква) и неспокоен сън. Всичко ми пречи- я матракът, я луната, я някой откачен еротичен сън.

Днес искам да ви кажа, че е възможно да се пристрастите към удоволствията. Но не бъркайте това с любов. Това е пристрастяване. Когато прекалявате с водката, не значи, че я обожавате, а значи, че тя ви кара да се чувствате повече от добре, нали? Когато прекалявате с шоколада, може би значи, че не успявате да си набавите хормона на щастието от друго място. Да, вкусен е, но определено го хапвате, за да запълните някаква празнина, не само стомашна.

Преди време си бях задала въпроса дали човек може да се влюби заради хубав секс. И 'хубав' тук не значи 'процесът е малко скучноват, но накрая всички сметки си идват на мястото'. Говорим за секс, който да ти изкара ангелите, да ти изсмуче мозъчните клетки и да те превърне в топка глина. Секс, след който само можеш да гледаш в една точка като полу-идиот и да бъдеш неадекватен за всичко, което се случва около теб. Схаванхте идеята. Много внимавайте с това, защото нали знаете, че прекалено хубавите неща крият неочаквано неприятни изненадки по-нататък. Не бъркайте любовта с пристрастяването, при второто има някакъв шанс да се излекувате. Т.е. човек може да се влюби в идеята, че хубавият секс значи 'създадени сме един за друг', но това е лудост и е суперопасно.

Ако искате да откажете хубавия секс и да се отървете от своето пристрастяване, най- добре СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ТАЗИ МИСЪЛ, защото не е възможно човек да се научи кое е добро за него, ако не си поблъска главата известно време. Ще мине рано или късно, не без кръв и рев, но ще мине. Най-лесно се отказват неща, от които си се пренаситил.

А на тези, които все още не са изпадали в абстиненция или само си мислят, че това, което са видели е ВЪРХА, мога да кажа Какво се ослушвате още?. Аз не съм демон-подстрекател, но смятам, че човек е живял само наполовина, ако поне веднъж не се е издънил мегабрутално в любовта. Затова, дерзайте!

Няма коментари: