Ода за егото

8.1.10


Харесвам се, защото съм променлива, различна всеки път и с всеки, сменям си настроенията през час и така винаги намирам с какво да изненадам себе си. И майка, татко, и Мира. И Валери. И хората, които ме познават по бръчката на веждите. И продавачките в магазина. И рецепциониста във фитнеса.

Харесвам се, защото съм малка, компактна и поддържана. Мога да тичам много бързо, да се гримирам добре за 8 минути и да харча пари със скоростта на светлината. Мога също да карам колело, ролери, кола (ама да не е джип, моля) и да карам хората да правят каквото поискам.

Харесвам се, защото съм учтива, възпитана и дисциплинирана, поздравявам винаги, редовно казвам 'благодаря' и 'ако обичате' и правя комплименти на хората, които заслужават, дори да не харесвам самите хора. Харесва ми, че разбирам как функционира езикът, как стават лапсусите и как се 'чете' по тялото.

Харесвам си раменете и глезените, защото ясно си личат костиците и защото са най-женското нещо. Диди казва, че имам красиви ръце, че били лековити, та и тях харесвам. Имам и рачешки стъпала, но пък който трябва ги харесва. Харесвам си корема и дупето, защото работя по тях и са супер!

Харесвам си гласа, защото преди пеех вярно, а сега просто се надвиквам с емпетройката в колата. Харесвам си ината, амбицията, устрема и страстта. Харесва ми, че разбирам от планети, от френски, от книги и секс и хич не ме притеснява да отговарям на неудобни въпроси. Харесва ми, че мога да пия колкото мъж, но за разлика от него, либидото ми не спада, напротив.

Харесва ми, че не обикалям магазините с часове, избирам покупките си организирано и със замах, не се прехласвам и не се лигавя. Харесвам се, защото мъжете винаги ме уважават, а жените тайничко се притесняват. Харесвам се, защото изпитвам любов към чанти, обувки, кожа и дантели, изпитвам любов към храната, виното и кафето, харесвам се, защото ИЗПИТВАМ ЛЮБОВ!

Харесвам се, защото вярвам в Алиса и търся наслади.

Аз се харесвам, а ти ме обичаш.

П.С. Рисунката е дело на Нели Руменова, снежинка.

Няма коментари: