Прогнози

14.1.10

Тея Дия започва да живее отзад напред, отвътре по-навътре, от един крак- във въздуха. Превръща се в онези розовожълти цветя, нощните красавици, които се разлистват след залез. Обръща гръб на всички лица, лицето си обръща наопаки, става маска от японското драматично изкуство.

Тея Дия става повече Близначка, отколкото Рачка. Контактува само с устрема си и приливите. Слуша Луната, бяга с вълци, бяга от кучки и ги надбягва всичките.

Тея Дия става половин човек, защото другата й половина е през девет планини в десетата, прави хралупка и събира жълъди. Половин човек води половин живот, чувства се половинчато през половината време. Една половинка (и друга дето я няма).

Тея Дия няма притеснения да бъде лоша, защото е лоша, когато някой го заслужава. Не се доверява на никого без причина, обича една шепа хора и си живее както си иска. Тя е пич, великан, лешникотрошачка, бръснарско ножче, трион, пила за нокти и валяк. И цвете, и дим. И прохладни бели чаршафи.

Тея Дия все повече се влюбва в черното, във френския и във фотографията. Чете бавно, тегаво, лениво. После изведнъж прочита 10 книги за 2 дни. Гледа британско кино, защото й напомня за едни славни времена, с един славен акцент. После пак е зомби, пак е пън, пак е баси темерута! Не желае да вижда хора, и хич не й го предлагайте тоя Руски стандарт!

Тея Дия смята да отсъства от живота си около година и половина, но през това време не очаквайте да хибернира. Ще живее в алтернативната си еко-кожа, намазана старателно с лосион и глезотии, ще се черпи с приятели, ще реве, ще се хили и най-вероятно ще й писне от всичко. Тогава тя ще ви изненада и ще станe много известна... във фейсбук. Тея Дия, която дерейлира в Рая.

Няма коментари: