Махни ми се от главата, Луцифер.

27.12.09


Представете си кутия сладолед, в която гребете с лъжица крадешком в полунощ-студен, но се топи на езика и намества в стомаха ви хладна утеха.

Тук не зная как да продължа, защото искам да напиша толкова много неща, а не мога.
Защо гребем от сладоледа крадешком? Защото тогава си мислим, че никой няма да види. Че всичко е ок, когато "само аз си знам". Лакомията е смъртен грях! Извинявай, да познаваш някой безгрешен?Какво съвпадение само, че греховните неща са най-сладки... Кой го е решил така? Иначе щеше да е къде-къде по-лесно: всички хора щяха да са дебели и на никой нямаше да му прави впечатление. Думата изкушение нямаше да съществува, защото нямаше да има бариери и неща, които да не можеш да притежаваш.

Сладолед спрях да ям, остана да спра изкушенията. Да се избавя от Лукавия. Да, но веднъж когато си имал вземане-даване с Него, знаеш, че той е адски добър в работата си- ще се увие около нещастното ти мозъче, ще му поднесе една лъскава ябълка и ще ти гледа сеира. Важно е да се отбележи, че в същината си ябълките му са червиви, но така или иначе или пътят до нея е супердълъг (и вкусен, о, дааа), или изобщо не стигаш до никаква си същина. Да, така става с ябълките.

Стигаме въпроса, струва ли си изкушението? Да. Би ли минала пак по този път, макар и усещането да е като да даряваш плът безвъзмездно? Ами, питайте ме пак като помъдрея. Къде е логиката? Аз съм жена, аз по дифолт съм нелогична. Защо се навираш между шамарите? Защото после имам материал за писане, ставам по-цинична, пък и белезите ми стоят хубаво.

Имала съм периоди, в които съм се самосъжалявала заради чувството на тотално падение, излагация, смаляване, изчезване, което съм си навличала заради мъж. Мразя да не мога да кажа "не" и "довиждане", когато трябва. Много е куцо. Той ще ти дава игнор, ти ще го искаш все по-свирепо. Той ще ти звъни все по-рядко, а ти няма да можеш да разчиташ знаците. Той ще е страшно мил и любезен, и все така позитивен, а ти ще си 50 кг слепота и полуидиотщина. Офффф, направо да ти се скъса сърцето! Ама наистина! Аман от такива като тях.

Спрях сладоледа. Остана да спра изкушенията.

Няма коментари: