Невъзможно твоя

21.12.09


Веднъж бях прочела в една от любимите си книги, че ако Господ не искал женските устни на бъдат целувани, нямало да ги направи толкова достъпни. Мъдри хора са ирландците. Не само, че са достъпни, ами се и предлагат с лекота, усетят ли пеперудите в стомаха. И желето в коленете. И изтръпването на крайниците. И пресъхването на устата. И забавянето на речта. Тъпото е, че не винаги това е споделено усещане, а в такива случаи трябва да се сблъскаш с простата максима- maybe he`s not that into you.


На всяка една от нас й се е случвало. Ох, да му пиша един смс. Мнее, по-добре той да звънне. Ама кога ли ще звънне? С какъв тон да му отговоря? Трябва да не си личи, че съм стискала слушалката в трепетно очакване. Трябва да е non-challant. Хм, минаха 3 часа. Не звъни. Да взема пък да му пиша. "Здрасти, как си днес?" Тридневно мълчание. И така минава времето докато той най-накрая не звъни и също толкова non-challantly ти вметва, че иска да те види (разбирай, да спи с теб). Как е възможно един мъж да спи с теб, а в същото време да не се интересува от теб? Ей сега ще ти кажа.


В очите ти е изписано мечтание за общото ви бъдеще. Мислено държиш ръката му още преди да те е взел за среща. Тълкуваш мълчанието му като обожание и възхищение, а то всъщност е скука и студенина. Става лека адаптация на Great Expectations, само дето той е Естела, а ти си Пип. Прибираш се вкъщи, дала всичко, неполучила нищо и си казваш "к'ъв е гъз само!". Неее, ти си гъз, че си мислиш, че нещо ще стане, ако му се качваш на главата (и на двете). Той усеща мощните майчински вълни и гледа да си бие камшика веднага след като помирише бельото ти. Maybe he`s not that into you... AT ALL!


На мъжа му харесва да му е трудно, сложно, невъзможно, объркано, загадъчно, несигурно, защото всичко това разпалва желанието му да те спечели, да те плячкоса. Да, има вариант всичко това да му скърши мерака още в началото, но по-вероятно е да го мотивира. Сигурно затова най-страстните и отчайващо влудяващи връзки са между хора с проблеми. Проблеми с обвързването. Искат се, ама нещо не им позволява (и затова се искат още повече). С този текст не искам да ви насърчавам да правите мръсни номерца или да въртите някого на пръста си само, за да изглежда невъзможно. Напротив, само обяснявам кога ТОЙ наистина ще е into you. Когато трябва да се бори срещу вятърни мелници, бивши и настоящи.


N.B. Фалшивата недостъпност също се разпознава, така че си я остави за пред огледалото. В крайна сметка нещата се случват когато и както трябва. Ако Божественият пръст ти пречи да си с някого, значи просто не бива да си с него. А сега не му пиши смс и не споменавай майка му, остави го да се помае малко, помага.

Няма коментари: