Профилът на една "красавица"

14.12.09Наречете ме злобна или завистлива, но красивите жени винаги са ми се стрували съмнителни. Или поне тези, които обществото масово намира за красиви, по неведоми за мен причини. Аз съм на мнение, че красотата зависи 80% от вътрешното състояние на духа ти и 20% от поддържането. Т.е. за мен красивото е одухотвореното. Онемявам, когато гледам снимки на различни хора във Facebook и красотата се свежда до прикачена коса, нарисувани вежди и дрехи, чиято дължина не оставя съмнение относно пола ти. Супермодерните снимки в тоалетни с устни вкарани в обектива на фотоапарата за уау-ефект оформят един нов идеал за красота, който накратко е следният:

1. Тя е непременно над 170 см., тежи 48 кг. и мерките й задължително са 90-60-90. Има участия поне в няколко конкурса за красота, може и местни (като например "Мис Дупе", "Мис Дупница", "Мис Дупнишко дупе"). Косата й 100% е дълга, миглите- още повече, устните й са естествено бухнали и не е вярно, че се прави на нацупено бебе на снимки, това й е ествествената поза!

2. Любимият й автор е Паулу Коелю, чела е всичките му произведения, но сега много се увлича по "Здрач", страшно е романтично. Гледала е всички серии на Sex and the City, Lipsticк Jungle и Gossip girl и е разбрала страшно много за живота благодарение на тях. Има големи амбиции за бъдещето, иска да стане юрист, психолог, ортопед и да владее поне 4 езика. Трите висши не могат да й се опрат за нищо на света, там където не дават диплома за висше образование, там не е отишла. Може да работи каквото й кажете - от мениджър до промоутър, от прокурор до модел, тя е всичко, бейби!

3. Изключително много мрази лъжата, а изневяра никога не би простила. Обича мъжът да е нежен, романтичен и с чувство за хумор. Също така да е достатъчно заможен, че да може да постави света в краката й (или поне да постави нея на кораб за едно скромно околосветско). Тя обича да се забавлява, да излиза с муцитата в мола и после да ходят на танци в "Биад". Суперсоциална е, а след една маргарита вече може да сложи дрънчащата препаска и гледай за каква социализация става въпрос!

4. Не й остава време да поддържа фигурата си и благодари на гените си, че е така добре сложена. Е, ходила е на салса, капоейра и йога, но от толкова ангажименти не й остава време. Изкушава се единствено от шоколад, но иначе гледа да се ограничава само с риба и зеленчуци.

5. Смята секса за нещо много интимно и не споделя пикантерии. Нищо, че снимките и във фейсбук и майспейс я показват в много по-неинтимна светлина. Не й се говори за това, защото тези дето много лаят, не хапят. Няма нужда и от мастурбация, защото тя не е жена, която дълго време остава сама.

6. Хобито й е мода, вътрешен дизайн и PR (каквото и да си мисли, че значи това). Харесала си е чантичка на D&G за 2000 лв и смята да си я купи (със заплатата другия месец). През свободното си време обича и да пътува (все пак мечтата й-пък и на всички нас, простосмъртните- е да обиколи света) и всичките й снимки от пътуването са в молове, търговски центрове и бижутерии. Да живей културата!

7. Освен красива, тя е и суперинтелигентна, затова всички й се възхищават. Пише на чатърски (за по-бързо), пише "незнам" също за по-бързо, но нали муцитата и миличките я разбират, к'во й пука. Тя е superwoman и е the fairest of them all!

Така. Лек любезен профил на една красавица. Сигурно си мислите, че страдам от комплекси. Ами, мислете си. Това, от което страдам е че колкото повече красавици има, толкова повече светът се лишава от съдържание. Баси, излиза така, че да си красива е огромно бреме, защото и истински красивите жени страдат от характеристиките, които автоматично лепват към това понятие. Красотата не може да се рамкира. Неслучайно Омир не описва Хубавата Елена нито веднъж, за да разберем, по дяволите, какво точно значи 'хубава'. Само знаем, че е била отчайващо магнетична, нещо в аурата й сигурно... не знам.

1 коментар:

Baby каза...

Ооо, трябва да се добави, че освен юрист, психолог или т.н. иска да учи журналистика, защото!... ЗАБЕЛЕЖИ, много и се отдава да пише стихове!!! (Мога да ти дам куп примери за истинността на това ми твърдение). (rofl) :-D
А това за хобито (освен модата, която е ЯСНА), че и е вътрешен дизайн и/или PR - мнооого е вярнооо! ;-) :-D