Скъпи Дядо Коледа...

7.12.09


И настана време за Коледна треска. Много удачно словосъчетание, при все, че започвам да се треса неистово при мисълта за купищата пари, които трябва да отделя за подаръци, както и за километричните опашки в Била и претрупаните празнични трапези. Брррр.... Човек може всичко да си го направи супертрудно; майка ми насила ще сготви нечетен брой ястия (N.B. над 5!), насила ще се видя с роднини, които нямам особено желание да срещам, насила ще трябва да измисля 15 различни подаръка, като единственото нещо, което искам е просто да бъда край хората, които обичам. Като това не включва обилно ядене на всеки 2 часа. Празничната атмосфера може доста да те задуши, да те кара да искаш да избягаш и да направиш нещо нелепо като например да отидеш на парна баня насред снега или да си направиш излет. Идеалната Коледа е топла, семейна и не получаваш лицемерни смс-и по случай Рождеството. Предполага се, че най-светлият празник трябва да те зареди, за да можеш да избуташ през депресарските зимни месеци, но често става така, че потъваш по-дълбоко в летаргията. Затова идеалната Коледа е химера. Пък щом е химера, мога да си помечтая малко с отворени очи и да си напиша писмото до Дядо Коледа. Защо не?

Скъпи Дядо Коледа,

дори не съм сигурна дали си дядо, някъде те наричат Св. Никола, на други места си Мраз... Не получаваш ли размножение на личността? Аз определено бих се шашнала... Хм, та пиша ти, защото не съм го правила отдавна, може би откакто бях на 4 и си пожелах цигулка, ама ти не ме отрази. Както и да е, да знаеш, че ако не съм станала цигуларка, то е заради теб. Тази година реших отново да си пробвам късмета. Ето го и моя списък с желания. Приеми ги просто като неща, които по-често ще ме усмихват и такива, които ще подобрят лайфстайла ми.

1. Дядо К., искам работа. Подари ми търпение да дочакам правилния момент и спокойствие, за да мога да се примиря с трудностите. Не че ще е лесно с този Марс в хороскопа ми, но все пак, ако удариш едно рамо, може и да стане. Та... искам да работя, защото както казва татко Фройд, за да е щастлив човек са му нужни 2 неща- работа и любов. Второто го имам, но си искам първотоооо!!!!! Чаках достатъчно, докато чаках обогатих и св-то си, плийз, отведи ме към подходящото нещо. The thing!

2. Много моля, ако нямаш нищо против, пред блока ми да изчезнат кучетата. И боклуците. Бъркат ми в не знам си кое! Понякога се питам дали не съм попаднала в декор на филм за войната в Косово. Вечер ме е страх да се прибирам, защото мога да бъда изядена от кучета големи колкото магарета. Сутрин ме е гнус да се протегна хубаво на балкона, защото първото нещо, което виждам са кофите, преливащи от боклук и найлоновите торбички, окичили дърветата. Ужас, ти казвам!

3. За колата и новия лаптоп няма какво да ти споменавам. Би трябвало и телепатично да си усетил, че проблемът с въпросните неща е доста наболял. Така че, моля те, прати някой благодетел насам, за цветовете нямам претенции.

4. Пожелавам си и годежен пръстен, със смарагд, както сме си говорили. Давам ти свобода за действие до октомври 2010. Ако трябва, ще ти дам номера и на човека, с когото трябва да се доразберете за датата и мястото. Аз ще слушам, но и ти ме чуй!

5. Last but not least, Дядо, запази близките ми здрави, защото в случай, че не изпълниш горните 4 желания, няма да имам на кого да споделя и при кого да потърся утеха. Те са най-яките, те са най-могъщите хора на света, просто им подари сила. Не искам много нали, силата не тежи. Дори бих осовбодила чувала ти от някой мой подарък, само и само да не забравиш за тях. Deal or no deal?

Твоя почитателка,
Тея, хохо

Няма коментари: