Gourmandises

27.11.09


В моето семейство сме три жени и един мъж, така че, ако следващият текст леко ви изненада, оправдайте ме, защото моят татко е моята единствена мерна единица и моята единствена константа. Не че не съм имала възможност да контактувам и с други същества от мъжки пол в детството си, напротив. Просто той не може да бъде детрониран.

Искам да ви разкажа за мъжете и яденето. Мъжете и храната. Мъжете и отношението им към насъщния. Какво общо има татко ми с това ли? Ами чисто и просто той е лакомник, а основната ми теза тук е, че ако един мъж не се храни с охота, значи и в любовта апетитът му е...да кажем, особен.

Разделям мъжете на 3 основни типа: прасета, лакомници и злояди. Първите набухват храната в търбусите си докато още не си опитала собствената си вечеря, вторите обичат да похапват всичко, често обичат и да готвят и ядат с такова благоговение, сякаш е някакво свещенодействие, а третите не ядат лук/чесън/ магданоз/ копър/ свинско/ риба/ броколи/ чушки и т.н и т.н., вечно имат някакъв каприз и за тях яденето е точно за преживяване.

Може и да не съм права, но личните ми наблюдения и разкази на мои близки сочат, че хранителните навици на един мъж индиректно показват как този мъж се отнася с половинката си, а да бъдем още по-конкретни- как е в секса.

Да вземем например "прасетата". Те неизменно ще натрупат чинията с всякакви колбаси и хляб, като при тях не е важно толкова какво ядат, а колко. Апетитът на мъжете е пословичен, но има много и много. Интересно е също как индустриални количества въглехидрати се унищожават за нула време, последвано от "Баси, как се надух!" или щедро поливане с бира. "Прасетата" могат да тъпчат, ли тъпчат без дори да съзнават какво поглъщат и без мозъкът им да регистрира минимално чувство за ситост. Какво да очакваме от подобни ящни индивиди? Най-вероятно ще бъдеш съблечена със скоростта на светлината и ще ти се нахвърлят сякаш си парче "Бански старец". Дано да обичаш и бързия секс, защото едва ли ще има време за любовна игра. Хубавото от цялата работа е, че след като се нахрани на "прасето" му трябва съвсем малко преди да започне да яде отново, така че на втори рунд може и ти да останеш доволна.

Злоядите пък са пълна противоположност. Често това са интересни, но самодостатъчни мъже. Те рядко приемат чуждо от своето мнение и могат да живеят седмици наред от шоколад, сандвич, изяден на крак или кафе. Те нямат отношение към стомаха си. Приемат храна само, за да преживяват. Е, добре дошло е ако някой им сготви или ги покани на хубав ресторант, но самите те не поемат инициативата. С приятелки съм споделяла, че такива мъже ме карат да се чувствам все едно съм 100 кг и сякаш ям като кит. Е, не съм единствената с такова впечатление. По принцип не съм от мацките, които си близват от безсолната салатка или не си поръчват десерт. Напротив, храня си се съвсем добре. Затова не обичам, когато някой мъж насреща ми се муси на храната или ме поучава какво е полезно и какво не. Това моментално ме кара да мисля, че нещо не му е съвсем наред. Такива господа са придирчиви и в любовта- предимно вземат и по-малко дават. На лицето им често е изписана леко подигравателна усмивка. Сексът с тях е като добре подбрано меню в скъп ресторант-изискан и приятен за небцето, но накрая пак оставя усещането за глад. Най-често емоционален.

И любимата ми категория- лакомниците. О, каква радост за очите! Те са предимно едри мъже, крайчетата на устните им са извити съблазнително, пръстите на ръцете им са твърди и безукорно чисти. Тук идва моето мнение, че ако един човек се храни разнообразно и "често, но по малко", лицето му неизменно става по-красиво. Честото раздвижване на челюстта и количеството серотонин, произвеждано от мозъка допринасят за разкрасяването. Лакомниците могат да ти завъртят такава засукана манджа, че да накарат майка ти да се изчерви от срам. Умеят да подправят ястия на око, да обезкостяват риба с финес и дори да ти изпържат едни обикновени яйца по възможно най-апетитния начин. Те обожават да се хранят, за тях това е ритуал, правят го бавно и с необходимото отношение. Мисля, че е ясно какво можем да очакваме от тях в интимен план. Те са старателни, страстни и изкусни любовници. Ако ти си блюдото, всяка твоя част ще бъде оценена, няма да те погълнат наведнъж. Гладът им е овладян, маскиран е зад концентрирания поглед и едва доловимото напрежение в тялото. Такъв мъж не се храни винаги по един и същи начин, той разнообразява менюто си често и ако ти си неговия специалитет на заведението, очакват те много интересни преживявания.

Сега огладнях. Мисля да се обадя на моя лакомник и пожелавам на всички, на които в момента устата им се пълни със слюнка и се облизват гладно, bon appetit.

Няма коментари: