Как жените развалят впечатлението.

28.10.09


Реплика на статия, прочетена във vesti.bg.

И така. Ясно е, че идеални хора няма и че в избирането на партньор, човек се простира според чергата си. Т.е. не може ти да си с 4 висши и да си влюбен в човек с основно ( не, че е забранено, просто е малко вероятно). Мисълта ми е, че си има хора за всичко, но има няколко основни неща, които привличат принципно мъжете към жените. Тези характеристики не само разграничават половете, но и полагат основите на привличането между мъжа и жената. Друг е въпросът, че взискателността на мъжете и изразеността на тези характеристики у жените може да варира.... много.

1. Да започнем от нещата, които най-много се набиват на очи. Косата. Безспорен факт е, че женската коса е израз на себеусещането и самоуважението на жената. Поддържаната коса (пък и неподдържаната) издава всичко. Напоследък сме свидетели на extension манията и поп-фолк прическите. Уви, плъзнали са и сред „обикновените” българки. При разумния мъж подобни фризури моментално създават впечатление за чалгарски манталитет и всичките му проявления. Още по-лошото е да видиш руса коса с един пръст тъмен корен, мазна коса, коса с нелепа прическа тип „неизживяна младост” или „не-съм-се-сресвала-от-Нова-година). Смешно е дори да го визуализираш, да не говорим да стои срещу тебе.

2. Веднага след това идва гримът. Не знам за вас, но аз не познавам мъж, който да твърди, че обича грима. Като изключим екстремните случаи, „силният” пол не одобрява наклепано лице- тежки пластове основа, спирала, която не е била почиствана цяла седмица, а само се е добавяло още за разкош, уникалната комбинация на червило с молив, 5 тона по-тъмен от основния цвят. Мъжете са достатъчно умни да знаят, че има ли много грим, жената е или мърла, или има комплекси.

3. За облеклото няма смисъл да говорим, защото стилове-колкото щеш. Но бельото определено издава някои неща за жената. Ако имате „късмет” да я видите по бельо още преди да сте си създали впечатления, то това може съвсем да наклони везните. Примерно, стоите си мирно и кротко на вечеря/ кафе/ питие и тя става до тоалетна. Тогава забелязвате стринг в тигрова шарка палаво да намига два пръста над дънките й. Тя си мисли, че казва „Ела, вълчо, изяж ме”, а всъщност казва „Аз съм парцал.” Силно казано, ама схванахте идеята.

4. Ръцете. Тук вече чувствителността на мъжете намалява и много от тях игнорират значимостта на този фактор. Хора, съвземете се! Не говорим за очевадни неща като мръсни или изгризани нокти. Уви, има ги, но значително по-малко от вездесъщата ноктопластика. Аз ако бях мъж, щях да потрепервам при мисълта някоя мацка да ме погали с това нещо. Ръце, подобни на гребла никак не ми изглеждат еротично, не знам за вас. Да не говорим, че може да причинят телесни повреди от втора степен.

5. И не на последно място- говорът. Под този знаменател поставям и гласа, интонацията, темите за разговор. Може би в това отношение мъжкото в мен надделява и трябва да призная, че жени (а и мъже), които говорят много и на висок глас ме ужасяват. Има нещо съмнително в тях. Какво толкова искаш да скриеш за себе си, че запълваш скъпоценната тишина със словесна диария. Хванала тема, та си приказвааа и така слушателят просто взел, че изключил съзнанието си. А когато гласът ти ехти в цялото пространство и околните не могат да чуят и собствените си мисли, това трябва да е знак, че главата определено не те слуша. Специално жените с такива наклонности може би ще се превърнат в следващия бич на човечеството- високо изразено празнословие.

Та това беше моят топ 5 на нещата, които могат да прецакат първото впечатление, което жените създават у мъжете. Разбира се, списъкът може да бъде разширен (двупосочно), но може би някой друг ще се заеме с това. Аз ще чета с престорена солидарност към пола си.

Няма коментари: